top of page

Canyoning module 2

5 cursus dagen

Aankomst datum:

zaterdag 6 juli 2024

Vertrek datum:

vrijdag 12 juli 2024

Locatie:

Land:

Pyreneeen

Frankrijk

Prijs:

€495

Prijzen zijn exclusief reis en verblijfskosten

Beschrijving

Wanneer je de basistechnieken kent is het tijd voor de volgende stap. In deze module komen de technieken en de canyon samen. Waar in module 1 je vaak gecoacht bent welke techniek we willen zien. Ga je daar nu zelf mee aan de slag. We noemen dit het analyseren van de situatie... Je kijkt naar hoe je veilig bij het begin van de de abseil kunt komen. Je maakt vervolgens een inschatting van alle gevaren die je tijdens de abseil tegenkomt. Zo let je op rotswrijving, waterstromingen, doorspoelgevaar en nog veel meer. Op basis van jouw analyse maak je een plan en hang je de situatie snel en veilig uit. We beginnen makkelijk en komen gedurende de week in steeds complexere situaties. Situaties die weer nieuwe technieken en trucjes nodig hebben om veilig beneden te komen. Kortom je leert in deze module zelfstandig canyoningen.

Maaltijden

We koken en eten gezamenlijk, hiervoor maken we ter plekke een maaltijden pot of een wie betaald wat. Ook de intructeurs doen mee in de maaltijden pot. 

Sport specifieke materialen

Al het sportspecifieke canyoning materiaal is inclusief. Wanneer je zelf over alle canyoning materialen beschikt hoef je die natuurlijk niet bij ons te huren. Je krijgt dan een korting van €75 op elke module. Heb je advies nodig over het aanschaffen van materiaal, kan je ons altijd bellen, mailen of appen. Over welke materialen je dient te beschikken vind je hier. Let op, materiaalkorting is alleen van toepassing op de eigenvaardigheidsmodules en niet op de gidsmodules. 

Reiskosten en vervoer ter plaatse

De reiskosten zijn exclusief. Ter plaatse rijden we naar de canyons met de auto's die aanwezig zijn. De brandstofkosten hiervan worden verdeeld onder de cursisten. Over het algemeen verdelen we dit op basis van een kilometervergoeding van 21 eurocent per kilometer. 

Overnachtingen en accomodatie

Wat we meestal doen is zoeken naar een camping of AirBnB in de buurt. Op basis van wat de groep wil huren we een huis of stuk camping. De kosten hiervoor dragen we met alle cursisten. Zo zitten we vaak goedkoop in een chalet of bouwen we een tentenkamp op een camping. 

Afronding van de cursus

De eigenvaardigheidsmodules worden tijdens de cursus afgetoetst door de instructeur die ze geeft. De eerste vier modules eigenvaardigheidsmodules moeten zijn afgerond voor je begint met je gidscursus. Na de twee gidsmodules doe je een gids examen. Je gids examen dien je af te ronden voordat je aan het werk gaat als canyoninggids. Je gidsexamen bestaat uit twee dagen, gidsen en reddingen. 

Na het volgen van beide gidsmodules doe je een gidsexamen. Na het succesvol afronden van je gidsexamen mag je mensen meenemen om te canyoningen. De examens worden afgenomen door een beoordelaar van de Nederlandse Canyoning Bond. 

Canyoning module 2

5 cursus dagen

bottom of page