top of page

Specialisatie verticale canyons

3 cursus dagen

Aankomst datum:

dinsdag 15 oktober 2024

Vertrek datum:

zaterdag 19 oktober 2024

Locatie:

Land:

Frankrijk

Frankrijk

Prijs:

€295

Prijzen zijn exclusief reis en verblijfskosten

Beschrijving

In deze cursus gaan we dieper in op het afdalen van hele verticale canyons. Denk hierbij aan het leren / harhalen van de ontkoppelbare stellingen van onderaf. Het passeren van ingewikkeldere looplijnen, afleiders, terugtrekbare afleiders en afleiders in combinatie met ontkoppelbare stellingen van onderaf. Maar ook het efficient inrichten van je standplaats, fracties inrichten en passeren en nog veel meer

Maaltijden

We koken en eten gezamenlijk, hiervoor maken we ter plekke een maaltijden pot of een wie betaald wat. Ook de intructeurs doen mee in de maaltijden pot. 

Sport specifieke materialen

Al het sportspecifieke canyoning materiaal is inclusief. Wanneer je zelf over alle canyoning materialen beschikt hoef je die natuurlijk niet bij ons te huren. Je krijgt dan een korting van €75 op elke module. Heb je advies nodig over het aanschaffen van materiaal, kan je ons altijd bellen, mailen of appen. Over welke materialen je dient te beschikken vind je hier. Let op, materiaalkorting is alleen van toepassing op de eigenvaardigheidsmodules en niet op de gidsmodules. 

Reiskosten en vervoer ter plaatse

De reiskosten zijn exclusief. Ter plaatse rijden we naar de canyons met de auto's die aanwezig zijn. De brandstofkosten hiervan worden verdeeld onder de cursisten. Over het algemeen verdelen we dit op basis van een kilometervergoeding van 21 eurocent per kilometer. 

Overnachtingen en accomodatie

Wat we meestal doen is zoeken naar een camping of AirBnB in de buurt. Op basis van wat de groep wil huren we een huis of stuk camping. De kosten hiervoor dragen we met alle cursisten. Zo zitten we vaak goedkoop in een chalet of bouwen we een tentenkamp op een camping. 

Afronding van de cursus

De eigenvaardigheidsmodules worden tijdens de cursus afgetoetst door de instructeur die ze geeft. De eerste vier modules eigenvaardigheidsmodules moeten zijn afgerond voor je begint met je gidscursus. Na de twee gidsmodules doe je een gids examen. Je gids examen dien je af te ronden voordat je aan het werk gaat als canyoninggids. Je gidsexamen bestaat uit twee dagen, gidsen en reddingen. 

Na het volgen van beide gidsmodules doe je een gidsexamen. Na het succesvol afronden van je gidsexamen mag je mensen meenemen om te canyoningen. De examens worden afgenomen door een beoordelaar van de Nederlandse Canyoning Bond. 

Specialisatie verticale canyons

3 cursus dagen

bottom of page