top of page
CANIGOU-MAYKEPASMANFOTOGRAFIE-4.jpg

Canyoning opleidingen

Canyoning Opleidingen 

Springend van enthousiasme, kijk ik hoe Roos het touw zo ophangt dat haar tochtgenoten veilig richting de abseil kunnen lopen. De looplijn zoals we die in canyontermen noemen hangt ze slim uit. Precies zoals we vanmiddag geoefend hebben op de rots. Aangekomen bij haar abseil die er overzichtelijk bijhangt zie ik dat haar achtje op de haak geschoven is. Bram komt ondertussen in de verte al aangelopen. Hij maakt zich netjes vast aan de looplijn en komt richting Roos, mij en de abseil. Bram bindt zijn afdaalapparaat in. Controleert netjes of alles goed zit en gaat hangen in de abseil. Halverwege vraag ik of hij zijn afdaalapparaat wil afbinden. Roos vraag ik nu het achtje van boven los te maken. Omdat de achtje op de haak is geschoven wil dit niet goed. Roos kijkt mij aan, dit had ik niet voorzien zegt ze. Ik maak een foto van de situatie, een mooi leermoment voor vanavond. Roos laat ik nadenken over het probleem, geef haar een paar tips en ze lost het probleem simpel en efficient op. Weer wat geleerd! 

Het is heerlijk om buiten te zijn in de canyon. Elke dag werk ik met gemotiveerde cursisten die willen leren canyoningen. Samen met Frank spar ik over de opleidingen. Hoe kunnen we morgen de cursisten weer prikkelen? Waar besteden we morgen extra aandacht aan? En wie kunnen we waarmee helpen.....

WELKE CANYONING CURSUSSEN KAN JE DOEN?

Wanneer je wilt leren canyoningen kan je bij Canigou Outdoor diverse cursussen doen. We volgen daarbij de structuur van de Nederlandse Canyoning Bond. In deze structuur wordt er gewerkt met modules. Er zijn modules gericht op zelfstandig canyoningen en er zijn modules gericht op het gidsen van andere mensen zonder ervaring. 

Voor je eigen vaardigheid zijn de volgende 4 modules:

Canyoneer module 1

5 dagen

Dit is de eerste module die je kan volgen. Je hebt geen ervaring nodig om in deze cursus in te stromen. Heb je wel al canyon of buitensportervaring is dat alleen maar praktisch. Je gaat aan de slag met de canyoning technieken die het meest worden gebruikt. Zo leer je verschillende haken herkennen en inschatten. Je leert hoe je op deze haken je de touwen installeert zodat je er kan abseilen. Je leert je inbinden, zodat je naar beneden kan abseilen. Je leert hoe je tijdens een abseil je afdaalapparaat afbind zodat je twee handen vrij hebt om een foto te maken van de spectaculaire omgeving waar je je in bevind. Kortom alle basiskennis om je veilig te kunnen voortbewegen in de canyon leer je hier. 

Prijs canyoneer Module 1: €495 (Canyoneer niveau) Prijzen zijn exclusief reis en verblijfskosten.

Na het volgend van de eerste drie modules ben je in staat je veilig voort te bewegen in canyons met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. (V3A3III) Na het volgen van canyoneer module 4 kan je je met tochtgenoten van hetzelfde niveau voortbewegen door canyons moeilijker dan (V3A3II). Vervolgens zijn er voor het gidsen 2 aanvullende modules

Gids module 1

5 dagen

Wil jij je passie delen met anderen of wil je graag werken in de buitensport als canyoninggids dan kan je deelnemen aan de gidsmodules. De eerste module staat in het teken van andere mensen begeleiden in de canyon. Je krijgt een groep deelnemers mee zonder ervaring. Deze begeleid je door de canyon. Een extra instructeur let op jouw veiligheid en die van de deelnemers. Aan het einde van de dag evalueer je met je instructeur en met je deelnemers. De dag erna staat er een volgende groep en een nieuwe canyon op het programma. 

Bij Canigou Outdoor werken we met ''public support'' de deelnemers hebben dus een canyoningweek geboekt onder leiding van een gids in opleiding. Op deze manier krijg je als gids de meest realistische oefensituatie. 

Prijs Gids Module 1: €545 Prijzen zijn exclusief reis en verblijfskosten.

Prijzen

Prijzen van de verschillende modules: 

Canyoneer module 1 : €495 (Canyoneer niveau) (5 dagen)

Canyoneer module 2: €495 (Canyoneer niveau) (5 dagen)

Canyoneer module 3: €495 (Canyoneer niveau) (5 dagen)

Canyoneer module 4: €695 (Advanced Canyoneer niveau) (7 dagen)

Gids module 1: €545 (5 dagen)

Gids module 2: €545 (5 dagen)

Gids examens: Afhankelijk van het aantal gidsen. 

Pakketten: 

Canyoneer module 1 / 2 / 3 achter elkaar: €1395

Gids module 1 / 2 achter elkaar: €995

Overnachtingen: 

Overnachtingen op externe locaties: (Alle locaties anders dan de Franse Pyreneeën) Wat we meestal doen is zoeken naar een camping of AirBnB in de buurt. Op basis van wat de groep wil huren we een huis of stuk camping. De kosten hiervoor dragen we met alle cursitsten. Zo zitten we vaak goedkoop in een chalet of bouwen we een tentenkamp op een camping. 

Maaltijden
We koken en eten gezamenlijk, hiervoor maken we ter plekke een maaltijden pot of een wie betaald wat. Ook de intructeurs doen mee in de maaltijden pot. 

 

Reiskosten en vervoer te plaatse
De reiskosten zijn exclusief. Ter plaatse rijden we naar de canyons met de auto's die aanwezig zijn. De brandstofkosten hiervan worden verdeeld onder de cursisten. Over het algemeen verdelen we dit op basis van een km vergoeding van 21 cent per km


 

Gebruiken eigen materiaal
Wanneer je zelf over alle canyoning materialen beschikt hoef je die natuurlijk niet bij ons te huren. Je krijgt dan een korting van €75 op elke module. Heb je advies nodig over het aanschaffen van materiaal, kan je ons altijd bellen, mailen of appen. Over welke materialen je dient te beschikken vind je hier. Let op, materiaalkorting is alleen van toepassing op de eigenvaardigheidsmodules en niet op de gidsmodules.

Canyoning specialisaties

We bieden ook verschillende specialisaties aan op het gebied van canyoningen. Deze specialisaties zijn een verdieping op de cursussen die je al hebt gevolgd. 

 

Specialisatie canyons behaken en first descents (3 dagen)

Specialisatie verticale canyons (3 dagen)

Specialisatie expeditie canyoningen (3 dagen)

Specialisatie wild water (3 dagen) 

Deze cursussen zijn geen onderdeel van de Nederlandse Canyoning Bond. Maar worden gemaakt door onze instructors. Je krijgt na het volgen van de cursus wel een certificaat van deelname. Er zit geen toetsing vast aan de specialisaties.

 

bottom of page